Vijesti

VINKOVAČKA AURELIA ISKUSTVOM DO POBJEDE U REVIJALNOJ UTAKMICI

Pretposljednji dan turnira, osim sjajnih polufinalnih susreta, obilježila je i revijalna utakmica između reprezentacije MC Plus Zagreb Winter Cupa te MNK Aurelia Futsal, iskusnih drugoligaša koji su samo za tu prigodu u Lučko stigli iz Vinkovaca. Najbolje igrače turnira s klupe je vodio proslavljeni malonogometaš Korab Morina, a utakmica se igrala dva puta po 25 minuta.

Uoči utakmice upriličena je kratka svečanost. Predsjednik organizacijskog odbora turnira, gospodin Vedran Prga, predao je plaketu Vinkovčanima u znak zahvale za ovo gostovanje.

DSC02323

U dvoboju iskustva i mladosti, ipak je čini se presudilo iskustvo. Gosti iz Vinkovaca nisu imali milosti prema mlađim protivnicima. Već u šestoj minuti sjajnim pogotkom Marka Blekića stigli su do vodstva.  Uigrani Blekić u 22. minuti povećao je rezultat za Aureliu na 2:0. U drugom poluvremenu reprezentacija turnira ponudila je bolju igru te u 38. minuti Ivan Matanović smanjuje rezultat na 2:1. No, u 45. minuti Aurelia Futsal opet zabija. Precizan je bio Hrvoje Zagorac. Samo dvije minute nakon, raspucani Blekić ponovo ponovo pogađa protivničku mrežu za 4:1.  Jakov Drčić iz reprezentacije turnira u 48. minuti smanjuje prednost na 4:2. U pretposljednjoj minuti susreta Mladen Crnaić zabija pogodak za konačan rezultat od 5:2 i pobjedu Vinkovčana.

Nakon utakmice saznali smo i dojmove sudionika ove odlične utakmice.

  • Prije svega zahvaljujem se organizatoru na pozivu. Bila nam je izuzetna čast sudjelovati. Utakmica je za gledatelje bila izuzetno zanimljiva, a mi smo zadovoljni viđenim, kao i svojom igrom. Nadam se da ćemo sljedeće godine i mi svoje mlađe selekcije poslati da sudjeluju na ovom turniru jer je zaista odličan – objasnio je Mladen Crnaić, predsjednik Aurelie Futsal, a ujedno i jedan od igrača.
  • Utakmica je bila jako dobra i mislim da u ovim mladim momcima ima ogromnih potencijala. Možda nisu još toliko dovoljno iskusni, ali pred njima je svakako svjetla budućnost – Izjavio je trener i igrač Futsal Aurelie, Ivan Pinter.

DSC02700

  • Bila nam je iznimna čast igrati s ovako talentiranim i mladim igračima. Pokazali su da je ovo zagrebačko područje okruženo odličnim igračima koje će u budućnosti vjerujem biti nositelji mnogih prvoligaških futsal klubova – kazao je Josip Raguž, igrač Aurelie Futsal.
  • Prije utakmice ih nisam htio daviti s nekim taktikama, jer ipak je bila revijalna utakmica, ali svima sam podijelio neke zadatke. Iznimno mi je drago što sam bio izbornik U-17 i U-19 kategorije jer sam tek sad sad shvatio kolikih potencijala imaju ti dečki i iskreno se nadam da će ostati u malom nogometu – izjavio je izbornik reprezentacije turnira Korab Morina.
  • Utakmica je bila u visokom ritmu. Vidi se da su protivnici malonogometaši i to im je bila velika prednost, pogotovo u prekidima i nekim akcijama. Oni su bili uigrani i jednostavno protiv toga nismo mogli. No, bila mi je velika čast biti dijelom ove utakmice – kazao je Ivan Šulentić, jedan od igrača reprezentacije turnira koji je na MC Plus Zagreb Winter Cupu nastupao za MNK Špansko-Polikliniku Milojević.
  • Dečki iz Vinkovaca odigrali su jednu fer i korektnu utakmicu. Pokazali su da igraju dugo zajedno i od njih smo mogli stvarno puno toga naučiti o futsalu. Sve u svemu zadovoljan sam utakmicom i čast mi je bilo sudjelovati – rekao je Karlo Maloševac, jedan od vratara repezentacije MC Plus Zagreb Winer Cupa.

DSC02524

Ovo je bilo prvi puta da je organizirana revijalna utakmica na MC Plus Zagreb Winter Cupu, ali organizacijski odbor najavljuje kako će ovakve utakmice postati tradicija u narednim izdanjima turnira. Snimka ove utakmice bit će prikazana u programu SPTV-a, a o točan termin bit će poznat u srijedu.

Tekst: Ivana Keleš
Foto: Vedran Tolić