Vijesti

REPREZENTACIJA TURNIRA U ATRAKTIVNOJ UTAKMICI SVLADALA MNK JESENJE

U sklopu  MC Plus Zagreb Winter Cupa i ove godine se, već tradicionalno, odigrala revijalna utakmica u kojoj su igrači turnira okupljeni u reprezentaciju ovoga puta odmjerili snage s momčadi MNK Jesenja, koja trenutno drži vrh tablice Druge hrvatske malonogometne lige.

Za trenera reprezentacije MC Plus Zagreb Winter Cupa izabran je jedan od ponajboljih hrvatskih malonogometaša, kapetan MNK Uspinjača – Gimka, Renato Koturović, ujedno i trener u omladinskom pogonu tog kluba.

Iznenadili su ponajbolji igrači ZWC-a Jesenje već u trećoj minuti susreta, kada Mateo Pučar pogađa za početnih 1:0. Jesenje se vratilo u utakmicu u 14. minuti pogotkom Leona Levaka za 1:1. S još jednim zgoditkom Levaka i jednim Vidičeka, igrači Jesenja sredinom utakmice preokreću rezultat na 3:1, no završnica je u potpunosti bila na strani reprezentacije turnira. Topovskim udarcima Mamića, Topića, Progovečkog i Briškog, koji je mrežu tresao dva puta, igrači Zagreb Winter Cupa pokazali su svoju kvalitetu te stigli do uvjerljive pobjede od 6:3 protiv kvalitetnog protivnika iz druge lige.

DSC04989

”Utakmica se prelomila na našu stranu jer smo imali širu rotaciju nego naš protivnik. Izbornik i delegacija Wintera skupila je u reprezentaciju jako dobre momke. Imali smo kontrolu tijekom cijele utakmice i kao takvi iskoristili smo svaku pruženu priliku.  Lijep je osjećaj biti izabran u reprezentaciju turnira s obzirom da mi je prva godina da sam u Zagrebu i da igram bilo kakve turnire. Zahvalio bi se organizatorima na povjerenju, ja se nadam da sam to povjerenje i opravdao”, izjavio je Ante Piplica, jedan od vratara reprezentacije turnira Zagreb Winter Cupa kojeg ćemo gledati u čak dva finala.

”Uzbudljiva utakmica. Bili smo bolji od početka, imali posjed na našoj strani. Onda smo malo pali, ali smo na kraju stisnuli zube, radili kao ekipa i na kraju preokrenuli rezultat.Velika mi je čast nastupati za reprezentaciju, jer ovo nije neki mali turnir. Drago mi je da je netko prepoznao moju igru. Igrao sam ”Winter” i prošle godine,a atmosfera je iz godine u godinu sve bolja i ja se nadam da ću nastupati na ovom turniru dokle god budem mogao”,  rekao je Antonio Čičić, još jedan reprezentativac ovogodišnjeg MC Plus Zagreb Winter Cupa.

”Prvi put sam na ovome turniru. Kada sam dobio poziv od organizacije da kao trener vodim reprezentaciju turnira nisam niti sekunde razmišljao. Došao sam pomoći dečkima koliko sam mogao. Na kraju stvarno lijepa pobjeda, što reći.  Ovi igrači stvarno imaju potencijala. Neka budu ustrajni, neka treniraju futsal i bit će u budućnosti jako dobri igrači”, kazao je Renato Koturović, trener ovogodišnje reprezentacije turnira.

”Nisam baš najzadovoljniji, ali dečki su umorni, a nismo došli ni u najjačem sastavu. Neki dečki imali su još danas dvije, tri utakmice po raznim turnirima. Na kraju su pali sa snagom i ovi mladi dečki koji su željni pobjede pokazali su svoju kvalitetu. Mislim da je pred njima vrhunska budućnost”, zaključio je po završetku utakmice trener MNK Jesenje, Dino Kovač, kojeg smo prošle godine gledali na mjestu Renata Koturovića, u ulozi izbornika reprezentacije Zagreb Winter Cupa, kada je reprezentacija slavila nad igračima MNK Bjelovar.

ZWC_polufinale (2074)

REZULTAT REVIJALNE UTAKMICE
Reprezentacija ZWC – MNK Jesenje 6:3 (Briški 2, Pučar, Mamić, Topić, Progovečki ; Levak 2, Vidiček)