Vijesti

REPREZENTACIJA TURNIRA SVLADALA MNK BJELOVAR

Revijalna utakmica, koja je postala tradicija na MC Plus Zagreb Winter Cupu, pružila je gledateljima u dvorani u Jelkovcu, ali i onima pred ekranima SPTV-a, nevjerojatan igrački spektakl. Na jednoj strani bili su ponajbolji igrači turnira, okupljeni u reprezentaciju pod vodstvom izbornika Dine Kovača, a na drugoj igrači MNK Bjelovara, drugoligaša iz zapadne regije.

Uoči utakmice nije se znalo kako je Dino Kovač posložio reprezentaciju turnira niti kako će mladi igrači sa Zagreb Winter Cupa odgovoriti na izbornikove zahtjeve. A odgovorili su, malo je reći, odlično.

Nakon obostranog početnog ispitivanja snaga, u sedmoj minuti Krpečanec je iznenadio bjelovarsku obranu te poslao loptu u mrežu za vodstvo reprezentacije turnira. Pasariček i Barukčić svojim golovima u prvom poluvremenu samo su nastavili dominaciju mladih Kovačevih izabranika. Drugo poluvrijeme nešto su bolje otvorili Bjelovarčani te su preko Đipala u 35. minuti uspjeli smanjiti zaostatak na 3:1. No to nije omelo mlade reprezentativce, ali ni Dinu Kovača, koji je kao na traci planirano mijenjao kompletnu postavu reprezentacije kako bi svi dobili priliku zaigrati u ovoj prestižnoj revijalnoj utakmici. Brkić je u 38. minuti povisio na 4:1, a Bjelovar pogotkom Kozića smanjio na 4:2.

Foto: Vedran Tolić

Foto: Vedran Tolić

Do kraja utakmice su se još jednom u listu strijelaca upisali Ivan Krpečanec i Patrik Pasariček. U 48.minuti je MNK Bjelovar tek autogolom Aljinovića uspio stići do još jednog pogotka, ali pobjeda mlade reprezentacije rezultatom 6:3 ostat će zabilježena kao prva pobjeda ponajboljih igrača turnira u povijesti revijalnih utakmica na MC Plus Zagreb Winter Cupu.

O dojmovima s utakmice popričali smo s izbornikom Kovačem, trenerom Bjelovara Željkom Ostrmanom, ali i akterima samog susreta.

”Jako sam zadovoljan ovakvim ishodom. Dečki su pokazali da su s razlogom u reprezentaciji. Pokazali su da imaju talent, volju i želju. Borili su se kako treba i mislim da su zasluženo pobijedili. Između ovih momaka sigurno ima igrača koje bi mogli pozvati u socca malonogometnu reprezentaciju koja će igrati ove godine na SP-u u Grčkoj na otoku Kreti. Pitanje je samo u kojim klubovima će oni biti u tom trenutku i hoće li smjeti igrati, ali već imam par imena na vidiku”, izjavio je Dino Kovač, izbornik reprezentacije turnira, ujedno i izbornik socca malonogometne reprezentacije.

”Prije svega želio bih se zahvaliti organizatorima turnira na pozivu. Zaista je čast i privilegija igrati u ovako lijepoj dvorani pred brojnom publikom. Čestitao bih također reprezentaciji turnira i treneru Kovaču. Ovo je dokaz da na ovakvom turniru ima puno kvalitetnih igrača i talenata koji će u budućnosti sigurno biti jedni od nositelja hrvatskog futsala. Nama je ovo bila je jedna odlična provjera. Prvo nam je okupljanje i sada kreću pripreme za drugi dio sezone”, pojasnio je trener Bjelovara, Željko Ostrman.

Foto: Vedran Tolić

Foto: Vedran Tolić

”Utakmica je bila fantastična, prava revijalna, ali i natjecateljska. Izbornik Kovač je skupio sjajnu ekipu. Mi smo danas došli u nešto pomlađenom sastavu i domaćini su zasluženo slavili”, rekao je Vedran Cvitković, igrač i potpredsjednik MNK Bjelovar.

”Dečki su pokazali da su borbeniji i imali su više volje i želje. Htio bih pohvaliti organizaciju ovog tunira i cjelokupnog ambijenta ovdje. Fenomenalno je sve”, kratko je rekao Deni Hajdarović, još jedan igrač Bjelovara.

”Dojmovi su sjajni jer je ovo prva pobjeda reprezentacije turnira u posljednje tri godine. Dobro smo se borili. Protivnici znaju igrati nogomet, ali mi smo bili požrtvovni i na kraju smo slavili”, izjavio je Josip Brkić, jedan od reprezentativaca turnira, finalist Zagreb Winter Cupa u U-21 kategoriji s ekipom Sliky i prijatelji te osvajač ovogodišnje Kutije Šibica.

”Momčad Bjelovara je dobra. Vidi se da znaju igrati futsal, ali su u našoj ekipi bili najbolji igrači ovoga turnira i zasluženo smo pobijedili. Na ovome turniru igram od prve godine postojanja. Vraćam se svake godine jer je turnir fantastičan, kao i sama organizacija. Jedino mi nisu sjeli socca penali, ali sve ostalo je stvarno sjajno”, iskren je bio Patrick Pasariček, još jedan reprezentativac MC Plus Zagreb Winter Cupa.

Foto: Vedran Tolić

Foto: Vedran Tolić

REZULTAT
Reprezentacija Zagreb Winter Cupa – MNK Bjelovar 6:3
strijelci: Krpečanec 2, Pasariček 2, Barukčić, Brkić ; Đipalo, Kozić, Aljinović (AG)