Vijesti

DJEVOJKE NAJAVLJUJU ZAVRŠNI VIKEND: TKO SU FAVORITI ?

Nakon tri tjedna odličnog futsala, MC Plus Zagreb Winter Cup bliži se svome kraju. Za vikend se u dvorani Srednje škole Jelkovec održavaju polufinalni i finalni susreti nakon kojih ćemo saznati tko su oni najbolji u svim kategorijama. Prije toga se u petak u večernjem terminu u SC Fair Play u Jazbini igraju još dvije četvrtfinalne utakmice ženskog futsal turnira te jedna četvrtfinalna utakmica U-19 kategorije.

Uoči same završnice, upitali smo glavne akterice i aktere o očekivanjima i dosadašnjim dojmovima s petog izdanja MC Plus Zagreb Winter Cupa.

”Cilj nam je odigrati čvrsto u četvrtfinalu, idemo korak po korak, ali imamo mali peh s povredama. Ove godine je jako neizvjesno jer je bilo iznenađenja u rezultatima. Nadam se da ćemo i mi iznenaditi. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe i dočekati polufinale. Uvijek se vraćamo na Zagreb Winter Cup jer je to mjerilo napretka kako moje ekipe tako i kompletnog ženskog futsala u regiji. Još sam prve godine bila oduševljenja organizacijom, a sada je to već fenomen. Iz godine u godinu nam ponude nešto više i uvijek su u trendu s tehnologijama. Jako je lijepo kad putem aplikacije i medija možeš biti informiran o svim događanjima. Svaka čast svim sponzorima koji su učinili ovaj turnir još boljim. Dignuli su kriterij kvalitete organizacije na zavidnu razinu čime se ženski futsal dobro probija”, objasnila je Marija Armuš, kapetanica srpske ekipe Sind, koja tek mora proći stepenicu četvrtfinala.

”Jako smo zadovoljne Zagreb Winter Cupom jer je koncipiran da se igra prvo po skupinama. Na Kutiji šibica odmah smo naišle na jakog protivnika i rano ispale, što sa ovim turnirom ne može biti slučaj. Osvojile smo prvo mjesto u skupini, što je za neke možda i bilo iznenađenje, i križamo se s djevojkama iz Srbije. Gledale smo ih i smatramo da im možemo parirati te očekujemo pobjedu. Ove godine prvi put nastupamo na Zagreb Winter Cupu i zaista je opravdao titulu najjačeg futsal turnira u regiji. Prednost mu je i ta što su organizatori susretljivi te se satnice mogu prilagođavati, a i utakmice se mogu pratiti putem live streamova i Sportske televizije. Stvarno je turnir sjajan”, rekla je Stella Gotal iz ekipe No Name.

Foto: Vedran Tolić

Foto: Vedran Tolić

”Bez obzira na činjenicu da još ne znamo tko nam je protivnik u polufinalu, jasno je da ciljamo na mjesto u finalu. Međutim prvo treba odraditi polufinale. Tko god to bio, No Name ili djevojke iz Srbije, naša igra je poznata svima, sastav također, nećemo se previše prilagođavati protivniku već igrati kao i do sada, možda samo malo bolje.  Dojma sam da u ove tri utakmice nismo odigrale niti blizu naših najboljih izvedbi, stoga nam preostaje ubaciti u višu brzinu za vikend. Igramo u Jelkovcu, dvorani koju smatramo drugim domom nakon Martinovke, uvjeti nam odgovaraju, prema tome očekujem i nadam se jednom dobrom vikendu, ne skrivajući želju za osvajanjem MC Plus Zagreb Winter Cupa”, izjavila je Andrea Telišman, čuvarica mreže Stomatološkog centra Flegar Splat, koji je sastavljen od igračica MNK Alumnus.

DSC06622

”Budući da ćemo protivnika saznati tek u petak  ne mogu puno reći o utakmici polufinala, ali koja god ekipa da nam dođe vjerujem da će biti dobra utakmica. Prošle godine smo u pohodu na zlato zaustavljene u polufinalu te se nadamo da se to neće dogoditi i ove godine. Osvajanje Kutije šibica dao nam je dodatan vjetar u leđa te nam je sada glavni cilj osvojiti i ovaj, najjači ženski turnir. Do sada nismo upisale niti jedan poraz na turniru tako da smo jako zadovoljne. U četvrtfinalu smo došle do lutrije šesteraca, prošle smo i mislim da nas je to dodatno probudilo da moramo ući koncentriranije u utakmicu. Mislim da smo spremne za završnicu ovog turnira”, kazala je Gabriela Gaiser, kapetanica ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental.

Foto: Vedran Tolić

Foto: Vedran Tolić

Ovoga vikenda svi putevi vode u Novi Jelkovec. Organizatori turnira pazili su na svaki detalj vezano za organizaciju same završnice turnira. Za atmosferu u dvorani brinut će službeni DJ, a pripremljena su i mnogobrojna iznenađenja za posjetitelje u dvorani. Ono što je najvažnije, Organizacijski odbor MC Plus Zagreb Winter Cupa odlučio je kako će ove godine ulaz na polufinalne i finalne utakmice biti besplatan.

RASPORED ZAVRŠNICE:

PETAK, 11. 1. – SC Fair Play, Jazbina 150
19:00 U-19, četvrtfinale
MNK Zagreb zapad – BTP Sesvete
19:35 žene, četvrtfinale
KMN Slovenske Gorice (SLO) – Graničar Feniks
20:15 žene, četvrtfinale
No name – Sind (SRB)

SUBOTA, 12. 1. – Srednja škola Jelkovec
13:05 U-17, polufinale
Dečki sa zapada – Jo-Kom Gradnja
13:55 U-19, polufinale
Doktori u usponu – Mili i cvjetno društvo
14:45 U-21, polufinale
Sliky i prijatelji – Sobe apartmani Zagreb

17:05 revijalna utakmica: Reprezentacija turnira – MNK Bjelovar

18:15 U-17, polufinale
Gremba FC – Kartego
19:05, U-21 polufinale
Pudić prijevoz IM-Moto – Caffe bar M&B
20:15 žene, polufinale
SC Flegar Splat – pobjednice No Name/Sind (SRB)
21:15 U-19, polufinale
pobjednik MNK Zagreb zapad/BTP Sesvete – Brux
22:15 žene, polufinale
ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental – pobjednice KMN Slovenske Gorice (SLO)/Graničar Feniks

NEDJELJA, 13. 1. – Srednja škola Jelkovec
13:00 utakmica za treće mjesto U-17
13:45 utakmica za treće mjesto U-19

14:35 Finale U-17
15:30 Finale U-19

16:20 dodjela nagrada: U-17 i U-19

17:00 utakmica za treće mjesto U-21
17:45 utakmica za treće mjesto žene

18:35 Finale U-21
20:05 Finale žene

21:30 dodjela nagrada: U-21 i HEP ženski futsal turnir