Vijesti

MC Plus Zagreb Winter Cup: Konceptom i organizacijom može biti primjer ostalim turnirima!

U prostorijama NC Šalata održala se konferencija za medije uoči početka trećeg izdanja Zagreb Winter Cupa, najjačeg futsal turnira za žene u regiji te najmasovnijeg u kategorijama U-17 i U-19 koji će se održati od 17. prosinca 2016. do 15. siječnja. 2017.

“Drago mi je da je Zagreb Winter Cup ove godine proemašio brojku od 100 ekipa što je za sve u organizacijskom odboru jedna velika nagrada jer svi vidimo da se sav naš trud isplatio,” istaknuo je u uvodu Matija Drušković, tehnički delegat natjecanja.

Konferenciji su prisustvovale i malonogometašice Petra Lerotić te Gabrijela Gaiser koje su prošle godine s ekipom ”Gablec” osvojile turnir u ženskoj kategoriji.

“Uvijek je lijepo ponovno doći na Zagreb Winter Cup. Lani smo bile potpuni autsajderi, no izbacile smo tri glavna favorita i na kraju osvojile naslov. Ovaj turnir pravi je vjetar u leđa hrvatskom ženskom futsalu, a dobrim konceptom i sjajnom organizacijom može biti primjer ostalim turnirima,” izjavila je Petra Lerotić, prošlogodišnja najbolja vratarka. Dodala je kako se pehar-zg-winter-cup-200x300ekipa Gablec ove godine neće prijaviti na turnir, već će djevojke iz ekipe nastupati za svoje matične klubove.

“Ženski futsal u zadnjih godinu dana napravio je veliki uspon. Čast nam je što smo prošle godine uspjele osvojiti turnir. Od nas se nije mnogo očekivalo no došle smo do samoga kraja i nadam se da ćemo ove godine sa svojim klubom, ŽMNK MC Plus, uspjeti učiniti isto,” rekla je Gabrijela Gaiser.

Ovogodišnje izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa bit će i međunarodnog karaktera. Osim mnogobrojnih ekipa iz Hrvatske, nastupat će i nekoliko ekipa izvan granica Lijepe naše. Uz nekoliko ekipa iz Slovenije nastupit će i ženski futsal klub FON iz Beograda.

“FON je preteča ženskog futsala na području Srbije. Nadam se da će se preko njih proširiti glas o Zagreb Winter Cupu i izvan granica Hrvatske te da će sljedeće godine biti još više sudionika iz inozemstva,” izjavila je Petra Lerotić.

A za izbornika reprezentacije turnira izabran je Korab Morina, jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša, koji je uoči početka turnira naglasio kako ta uloga neće biti laka.

”Zahvaljujem Organizacijskom odboru na čelu s Vedranom Prgom na ukazanom povjerenju. Prijašnjih godina gledao sam turnir, ima jako dobrih igrača i dobrih ekipa. Izbor neće biti nimalo lagan, a nadam se kako ćemo imati kvalitetnog protivnika i kako ćemo na kraju pobijediti.”

zg-winter-cup1-1024x387

Predsjednik Organizacijskog odbora turnira, Vedran Prga, zahvalio se pokroviteljima na čelu s tvrtkom MC Plus te je izrazio zadovoljstvo s interesom za ovogodišnje izdanje turnira.

“Treće izdanje turnira privuklo je najveći broj ekipa do sada, a posebno nas veseli veliki interes za ženski futsal turnir. Ponosni smo što smo privukli ekipe iz inozemstva što daje na dodatnoj važnosti ovogodišnjem turniru. Zahvaljujem novim članovima Organizacijskog odbora Matiji Druškoviću, Dariju Klepi kao i Marijanu Paliću koji je uz turnir od samih početaka.”

Turnir će se održati u NC Šalata, dok će se polufinalne i finalne utakmice odigrati 14. i 15. siječnja u Sportskom centru Lučko. (Foto: Vedran Tolić)