Vijesti

ANELA LUBINA: NADAM SE DA SU GLEDATELJI UŽIVALI KAO I MI NA PARKETU

Na prva dva izdanja Zagreb Winter Cupa najboljim igračicama bile su proglašavane Andrea Valušek (CR7) i Tomislava Matijević (Gablec), a sada ih je naslijedila Anela Lubina koja je na trećem izdanju turnira nastupala za MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika. Odlične predstave ove nogometašice nisu prošle nezapaženo. Na turniru je bila najbolji asistent u svom sastavu, obrambene zadatke odradila je besprijekorno, a postigla je i nekoliko važnih golova.

Titula najbolje igračice trećeg izdanja MC Plus Zagreb Winter Cupa i poraz u finalu nakon šest serija šesteraca bili su dovoljan razlog da popričamo s Anelom Lubinom.

Winter Cup_zavrsnica (166)

Kako se osjećate sada kada su se slegli dojmovi nakon finalne utakmice?
Ne znam ni sama što da vam kažem o finalu. Još uvijek mi se vrte šesterci i penali po glavi. Mislim da je bila dobra utakmica, odlična za gledatelje, a teška za obje ekipe. Iako mnogi tako ne misle, raspucavanje šesteraca je lutrija koja je ovoga puta otišla na stranu protivnica. Mogu samo reći da sam zadovoljna svojom igrom, kao i igrom cijele ekipe. Ostaje žal zbog ovakvog poraza, ali pokušat ćemo se vratiti iduće godine još jače i osvojiti ovaj odličan turnir.

Najbolja ste igračica turnira, koliko vam to priznanje znači?
Naravno da mi jako puno znači zato jer je ovaj turnir izrazito jak. Na Zagreb Winter Cupu igra puno dobrih cura koje osobno poznajem tako da biti izabrana kao najbolja je ogromna čast. Veliki dio zasluga za moju individualnu nagradu ide i cijeloj mojoj ekipi jer da nije bilo njih ja ne bi iskočila kao pojedinac. Inače preferiram veliki nogomet tako da mi je posebna čast što sam izabrana najboljom na futsal turniru.

Što mislite o MC Plus Zagreb Winter Cupu kao turniru?
Prvo bih se zahvalila svim članovima Organizacijskog odbora na odlično organiziranom turniru i svakako mislim da bi se ova priča trebala nastaviti i narednih godina. Mogu samo reći da je ovo jedan od boljih turnira na kojima sam do sad nastupala, kako u velikom, tako i u malom nogometu.

DSC02560

Odigrali ste cijeli turnir gotovo bez minute predaha što baš i nije tipično za futsal. Da li je bilo teško igrati u takvom tempu?
Bilo je nekih lakših utakmica, dok su neke bile teže. Tu bi nabrojila utakmice kao što su polufinale i finale gdje su bili jači protivnici, a i trajanje je bilo duže nego u ranijoj fazi natjecanja pa je samim time bilo i dosta teže igrati. Fizički najzahtjevnije bilo je svakako finale.

Koju utakmicu s ovogodišnjeg turnira bi možda posebno izdvojili?
Izdvojila bih utakmicu protiv Alumnusa u grupi s kojom smo i otvorili natjecanje. Slavili smo 3:2 što gledatelji nisu očekivali, a tijekom utakmice je bilo dosta preokreta rezultata pa je samim time utakmica bila zanimljiva svima koji su ju pratili.

Kakav je osjećaj bio igrati u prepunoj dvorani u Lučkom?
Stvarno fenomenalan osjećaj. Nije baš da sve utakmice imamo prilike igrati pred tako puno publike. Nadam se da su svi na tribinama uživali koliko i mi na parketu.

Winter Cup_zavrsnica (149)

MNK Futsal Super Chicks nije vaš matični klub, ali u zadnje vrijeme nastupate često za njih. Da li će možda doći do neke dugoročne suradnje?
Za MNK Futsal Super Chicks sam, u dogovoru s trenerom Lukom Marinovićem, nastupala na MC Plus Zagreb Winer Cupu, kao i na ostalim zimskim turnirima koje je klub igrao. Još uvijek ne znam da li će doći do daljnje suradnje, iako bi trener Marinović volio da se za stalno priključim klubu. Moj prioritet je veliki nogomet pa i to dosta utječe na cijelu situaciju.

Što mislite o tome da se finale igra dva puta po 15 minuta čiste igre, dakle skoro kao klasična futsal utakmica.
U takvom ritmu uopće nisam primijetila da se igralo 15 minuta čiste igre po poluvremenu. Sve mi je dosta brzo prošlo, ali mislim da je to skroz u redu i dobro za promociju futsala.

Imate li možda neki završni komentar?
Željela bih pozvati što više ekipa da se u narednim godinama prijave na Zagreb Winter Cup jer to je prilika curama koje pretežno igraju veliki nogomet da tijekom zimske pauze ostanu u natjecateljskom ritmu i odigraju veliki broj iznimno kvalitetnih utakmica.

DSC08454

Ovim putem još jednom čestitamo Aneli Lubini na osvojenom priznanju za najbolju igračicu na trećem izdanju MC Plus Zagreb Winter Cupa te joj želimo puno sreće u nastavku karijere.

Foto: Vedran Tolić